Elérhetőek vagyunk, írjon most!

Irodaház kártevőirtás

Megbízhatóság. Szakértelem. Tapasztalat.

A COVID-19 okozta változások a cégeket új kiívások elé állította. Rengeteg új feladatot kellett elvégezni és az változtatásokat bevezetni. A szociális távolságtartás, valamint a otthoni munkavégzés bevezetése mellett nem maradt elegendő idő és energia a területek (irodák, telephelyek, raktárak, gyárak, éttermek, szállodák) megfelelő lezárására.

Mivel a kártevőket nem zavarja az emberi tevékenység a kereskedelmi létesítményekben, szabadabban mozoghatnak a szabadban és az épületekben élelmiszer után kutatva. Az épületekben felejtett élelmiszerek, a kiürítettelen szemét tárolók, a lezáratlan rések, átjárók, az éhes kártevők elsődleges célpontjává teszik a létesítmény. Senki sem szeretné, ha ez után a nehéz időszak után visszatérve a létesítménybe, kártevő fertőzöttséggel találkozik.

Csótányok és a rágcsálók jelentik a legnagyobb fenyegetést azok számára, akik a COVID-19 miatt bezártak. Ezek a kártevők nem csak gyorsan szaporodnak megfelelő körülmények között, hanem fertőzéseket is terjeszthetnek valamimt a létesítményben is okozhatnak károkat. Nem lenne annál rosszabb, mint a kártevő aktivitás, egy komoly fertőzéssé fejlődik a zárva tartás alatt, melynek megszüntetése tovább késlelteti az újra nyitást.

Kártevőirtási terv betartás nehézkes, különösen, ha a létesítmény vagy a teljes cég zárva van. Ennek ellenére a kártevőirtási tevékenységekkel nem lenne szabad leállni. Konzultáljon a szerződött kártevőirtó céggel vagy ha nincs ilyen akkor keressen egy szakembert akivel az alapvető feladatokat meg tudják határozni. Igy a kártevőket kint tudják tartani és az üzlet újra nyitása is időben el tud indulni.

Kizárás

A kártevők a belvárosi, külvárosi és vidéki részeken is jelen vannak. Ezért nem számít hol helyezkedik el a létesítmény. Fontos, hogy a létesítménybe ne tudjanak könnyen bejutni a kártevők. Ügyeljen a következőkre:

 • Falakon a csövek, lefolyók közelében minden rést, repedést le kell zárni.
 • Ahol szükséges a nyílászárók szigetelését javítsák.
 • Ellenőrizze a hűtő, fűtő rendszereket, szellőztetést, ventilátorokat, hogy minden megfelelően működjön.

Takarítás

A tisztántartott környezetben a kártevőknek nem nyújtunk ideális környezetet, ezért a következőket tegye meg újra nyitás előtt:

 • Határozza meg a szemét rendszeres ürítésének menetrendjét és a szeméttárolók tetejét tartsák zárva használat után.
 • Takarítsa fel a kiömléseket és szivárgásokat ezzel csökkentve a nedvességet.
 • Lefolyókat, csatornákat is tartsa tisztán, ezzel megakadályozva a bennük felhalmozódó élelmiszerek táplálják a kártevőket.
 • Fertőtlenítse rendszeresen a felületeket.

Vizuális ellenőrzés

Visszatérés után, de még jobb ha a zárva tartás időszaka alatt is, feltétlenül járja be a létesítményt rendszeresen és minden kártevőre utaló nyomot vagy kártevő észlelést tudassa a szerződött kártevőirtó partnerével. Segítenek a hatásos kártevőirtás elvégzésében és tanácsot adnak az esetleges hibák javítására.

Az integrált kártevőirtó terv kulcsfontosságú eleme a megelőzés. Használja a fent leírtakat a problémák megelőzősőre. Amennyiben segítségre van szüksége hívja szerződött partnerét. Örömmel segítenek a probléma megoldásában és az újra nyitást nem fogja késleltetni egyetlen kártevő sem.

Minden egészségügyi kártevő irtását vállaljuk. A leggyakrabban irtott egészségügyi kártevők az irodaházakban: csótány, hangya, darázs, egér, patkány, de vállaljuk molylepke, bolha, légy, stb. irtását is.

Keress bennünket valamelyik elérhetőségünkön irodaházi kártevőirtás ügyében. A lehető legrövidebb időn belül felvesszük veled a kapcsolatot és egyeztetjük a bejárás időpontját. Mivel minden irodaépület más, ezért elengedhetetlen, hogy árajánlat előtt végezzünk egy bejárást, amikor felmérjük a specialitásokat és igényeket.

Elérhetőségeink:

E-mail: info@buginfo.hu
Telefon: +36 30 342 3648
Online chat a weboldalunkon.

18/1998. (VI. 3.) NM rendelet a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szól, amely meghatározza milyen helyeken, és milyen gyakorisággal kell rovarirtást végezni. Ebben a rendeletben nem az irodaház szerepel szó szerint, hanem a nagy forgalmú helyek közé tartozik. Az irodaházban, méretétől függően, akár több ezer ember is megfordulhat egy nap alatt. Ezen túlmenően, nagyméretű irodaházakban található étterem, büfé, teakonyha, vizesblokkok, esetleg még zuhanyzó is, valamint szeméttároló. Ezen felsorolt körülmények miatt van szükség rovar- és rágcsálóirtásra.

Irodaházak (irodaház kártevőirtás) esetében a jogi szabályzáson túl felmerül a kérdés, hogy miért is kell kártevő-mentesítést végezni. Amennyiben egy épület üzemeltetője/tulajdonosa vagy, mindenképpen meg kell védened az ott található értékeket, és az épületben dolgozók egészségét. Ki bérelné ki, vagy ki menne tárgyalni egy olyan helyre, ahol rohangálnak a csótányok?

Az irodaházakban sok ember fordul meg, akik a rovarokat be tudják hurcolni az épületbe, valamint a legtöbb irodaházban található étterem, büfé vagy valamilyen konyha, melyek szintén potenciális helyszínei a rovarok megtelepedésének. Könnyen tudnak szaporodni, majd az egész épületben elterjedni. Sokszor előfordul, hogy akár szintenként is található teakonyha, vagy ebédlő, ahol a dolgozók tárolhatják az élelmiszert. Az is gyakori eset, hogy a dolgozók elfelejtik kidobni, vagy hazavinni az el nem fogyasztott élelmiszert, ami szintén a rovarok elszaporodását segíti.

Az új építésű irodaházakban a kártevőirtás nagy kihívás. Mivel a stangok ugyanúgy vannak kiépítve, mint a panel házakban, ezért nagyon könnyen tudnak a szintek között vándorolni és terjedni. Nem is beszélve a légcserélő rendszerekről.

Irodaház rovar- és rágcsálóirtása közben a leggyakoribb egészségügyi kártevők a csótányok, valamint az egér és a patkány.

Csótányokból leggyakrabban német- és konyhaicsótánnyal találkozunk. Kisebb fertőzöttség esetén előfordulási helyük a vizesblokkok és környéke, valamint az élelmiszer előállítására és tárolására szolgáló helyiségek, azaz ebédlők, teakonyhák, büfék és az éttermek. Ezeken túl a szemét tárolására szolgáló helyiségek jelentik még a gondot.

Rágcsálók először jellemzően a parkoló szinteken jelennek meg, illetve a földszinten. Előfordul, hogy magasabb szintekre is felmennek, hiszen a lehetőség adott, csak a populáció nagyságán és bátorságán múlik, meddig másznak fel.

Rosszabb esetben különböző szállítmányokkal együtt bármelyik szintre feljuthatnak.

Az irodaépületekbe a csótányok leginkább behurcolással kerülnek be, azaz passzív módon. Be lehet a csótányokat vinni az irodaházakba bármilyen áruval, élelmiszerrel, becsomagolt termékekkel vagy csak egész egyszerűen könyvekkel, új bútorokkal. Miután bekerültek az épületbe, ott gyorsan eljutnak a számukra kedvező életfeltételeket biztosító helyiségekbe, ahol szaporodni tudnak. Az is előfordulhat, hogy az ott dolgozó emberek ruházatukkal, személyes tárgyaikkal juttatják be a csótányokat az irodaépületbe tudtukon kívül. Ezért kell az irodaház kártevőirtási munkálatait rendszeresen végezni.

Egerek és patkányok esetén kétféle terjedési módról beszélhetünk: aktív és passzív módról. Passzív terjedésnek azt nevezzük, amikor az állatot behurcolják az épületbe valamilyen áruval. Ez a jobbik eset, hiszen ilyenkor valószínűleg csak egy egyed kerül be az irodába.

Amennyiben az aktív terjedési módról van szó, úgy akár egész családok is bejárhatnak, vagy akár be is települhetnek az irodaépületbe. Ezért kell az irodaház kártevőirtási munkálatait rendszeresen végezni.

Az egerek és patkányok az irodaépületben sem veszítik el azt az ösztönüket, hogy folyamatosan rágniuk kell. A folyamatos rágási kényszer miatt hatalmas károkat tudnak okozni, akár az épületben, vagy az ott raktározott tárgyakban, berendezésekben.

Nem ritka, hogy az elektromos kábeleket, és a különböző informatikai, telekommunikációs vezetékeket rágják meg. Szélsőséges esetben akár a teljes irodaház áramellátását, vagy az informatikai rendszer működését meg tudják bénítani.
A károk mértéke pár 1000 Ft-tól akár több millió forintig is terjedhet.

Nagyon jó példa erre – igaz ez nem irodaházban történt eset – amikor az M3-as metró a teljes vonalon leállt, mert egy rágcsáló zárlatot okozott.

Sokkal egyszerűbb megelőző kezelést végezni egér, patkány, illetve csótányok esetében.

Amikor már egy betelepedett populációról van szó, sokkal több energiába kerül kiirtani őket. Valamint, mire észreveszitek a jelenlétüket, addigra már történt valamilyen károkozás is. Rágcsálók esetében akár fizikai károkról is beszélhetünk, mint például megrágott irodabútorok, vezetékek, élelmiszerek. Csótány esetében leginkább pszichés károk keletkeznek, illetve azokat az élelmiszereket ki kell dobni, amikre a csótány rámászott.

Ha meg akarjuk előzni, vagy minimalizálni a károkat, akkor mindenképpen el kell végeztetni az évente kétszeri alkalommal kötelező, megelőző jellegű rágcsáló- és rovarirtást.

Mondhatnánk azt is, hogy a megelőző irtás hasonlít a biztosításra, ahol nem tudjuk, hogy szükségünk lesz-e rá. Ám ebben az esetben az a különbség, hogy mi mégis meg tudjuk mondani, hogy rágcsálók próbálkoztak-e bejutni az épületbe, illetve csótányok esetén is látható, hogy a kihelyezett gélből fogyott-e, vagy a kihelyezett csapdák fogtak-e csótányokat.

Az általunk alkalmazott módszerekben az a jó, hogy láthatatlanul teszik a dolgukat. Ennek ellenére előfordulhat, hogy nagyobb méretű fertőzöttség esetén szükség van a két megelőző jellegű kezelés között is irtásra.

Sokféleképpen segíthetsz abban, hogy a kártevők ne tudjanak bejutni, és elszaporodni az irodaházban.

 1. A lehető legrövidebb időn belül csináltass meg minden karbantartást, javítást, ami megakadályozza a kártevők bejutását az épületbe!
 2. Rendszeresen üríttesd, és biztonságosan tárold a szemetes kukákat!
 3. Az épület külső felületén lévő réseket és repedéseket be kell tömni, beleértve a közművek és egyéb csövek belépési pontjait!
 4. Győződj meg róla, hogy a vízvezetékek és csatornák hibátlanok, valamint az áteresztők és csatornák jól működnek, és az épületből elvezetik a vizet!
 5. Ügyelj arra, hogy az épületben dolgozók az élelmiszert megfelelően tárolják (elzártan), és étkezés után azonnal tegyenek rendet maguk után!
 6. Nagy forgalmú helyek napi takarítása pl: étkezők, konyhák, éttermek, ahol a morzsák és a szemetét fel tudnak halmozódni.

Igény esetén kártevő-mentesítést az úgynevezett IPM rendszer keretein belül is tudunk végezni. Továbbbi információkért kérlek keress meg minket, vagy töltsd le innen az amerikai EPA IPM programját.

Irodaházak rovarirtása akár
10 Ft + Áfa/m2

Irodaházak rágcsálóirtása akár
2 Ft + Áfa/m2

Írásos árajánlatot csakis előzetes felmérés után tudunk adni.
Árajánlat kérésével hívjon minket most a +36 30 342 3648 telefonszámon, vagy írjon az info@buginfo.hu e-mail címre!