Irodaház kártevőirtás

Irodaház kártevőirtás

Minden egészségügyi kártevő irtását vállaljuk. A leggyakrabban irtott egészségügyi kártevők az irodaházakban (Irodaház kártevőirtás): csótány, hangya, darázs, egér, patkány de vállaljuk molylepke, bolha, légy, stb. irtását is.

Keress bennünket valamelyik elérhetőségünkön irodaház kártevőirtás ügyében. A lehető legrövidebb időn belül felvesszük veled a kapcsolatot és egyeztetjük a bejárás időpontját. Mivel minden irodaépület más, ezért elengedhetetlen, hogy árajánlat előtt végezzünk egy bejárást, amikor felmérjük a specialitásokat és igényeket.

Elérhetőségeink:

E-mail: info@buginfo.hu
Telefon: +36 30 342 3648
Online chat a web oldalunkon.

18/1998. (VI. 3.) NM rendelet a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szól, amely meghatározza milyen helyeken és milyen gyakorisággal kell rovarírtást végezni. Ebben a rendeletben nem az irodaház szerepel szó szerint, hanem nagy forgalmú helyek közé tartozik. Az irodaházban, méretétől függően, akár több ezer ember is megfordulhat egy nap alatt. Ezen túlmenően, nagyméretű irodaházakban található étterem, büfé, teakonyha, vizesblokkok, esetleg még zuhanyzó is valamint szeméttároló. Ezeknek a felsorolt körülményeknek köszönhetően van szükség rovar- és rágcsálóirtásra.

Irodaházak (irodaház kártevőirtás) esetében a jogi szabályzáson túl, felmerül a kérdés, hogy miért is kell kártevő-mentesítést végezni. Amennyiben épületüzemeltetője vagy, vagy esetleg a saját tulajdonod az épület, mindenképpen meg kell védened az értékeket és az épületben dolgozók egészségét. Ki bérelne ki, vagy ki menne tárgyalni egy olyan helyre, ahol rohangálnak a csótányok?

Az irodaházakban sok ember fordul meg, akik a rovarokat be tudják hurcolni az épületbe, valamint a legtöbb irodaházban található, étterem, büfé vagy valamilyen konyha, melyek szintén potenciális veszélyforrásai a rovarok megtelepedésének. Könnyen tudnak szaporodni, majd az egész épületben elterjedni. Sokszor előfordul, hogy akár szintenként is, található teakonyha vagy ebédlő, ahol a dolgozók tárolhatják az élelmiszert. Az is gyakori eset, hogy a dolgozók elfelejtik kidobni vagy hazavinni az el nem fogyasztott élelmiszert, ami szintén a rovarok elszaporodását segíti.

Az új építésű irodaházakban a kártevő irtás nagy kihívás. Mivel stangok ugyanúgy vannak kiépítve mint a panel házakban, ezért nagyon könnyen tudnak a szintek között vándorolni és terjedni. Nem is beszélve a légcserélő rendszerekről.

Irodaház rovar- és rágcsálóirtása közben a leggyakoribb egészségügyi kártevők a csótányok valamint az egér és a patkány.

Csótányokból leggyakrabban német- és konyhaicsótánnyal találkozunk. Kisebb fertőzöttség esetén előfordulási helyük a vizesblokkok és környékei valamint az élelmiszer előállítására és tárolására szolgáló helyiségek, azaz az ebédlők, teakonyhák, büfék és az éttermek. Ezeken túl a szemét tárolására szolgáló helyiségek jelentik még a gondot.

Rágcsálók jellemzően a parkoló szinteken jelennek meg illetve a földszinten először. Előfordul, hogy magasabb szintekre is felmennek, hiszen a lehetőségük megvan rá csak a populáció nagyságán és bátorságukon múlik meddig másznak fel.

Rosszabb esetekben szállítmányokkal együtt bármelyik szintre feljuthatnak.

Az irodaépületekbe a csótányok leginkább behurcolással kerülnek be, azaz passzív módon. Be lehet a csótányokat vinni az irodaházakba bármilyen áruval, élelmiszerrel, becsomagolt termékekkel vagy csak egész egyszerűen könyvekkel, új bútorokkal. Miután bekerültek az épületbe, ott gyorsan eljutnak a számukra kedvező életfeltételeket biztosító helyiségekbe, ahol szaporodni tudnak. Az is előfordulhat, hogy az ott dolgozó emberek ruházatukkal, személyes tárgyaikkal juttatják be a csótányokat az irodaépületbe a dolgozó tudta nélkül. Ezért kell az irodaház kártevőirtás munkálatait rendszeresen végezni.

Egerek és patkányok esetén kétféle terjedési módról beszélhetünk az aktív és passzív módról. Passzív terjedésről akkor beszélünk, amikor az állatot behurcolják az épületbe valamilyen áruval. Ez a jobbik eset, hiszen ilyenkor valószínűleg csak egy egyed kerül be az irodába.

Amennyiben az aktív terjedési módról van szó, úgy akár egész családok is bejárhatnak vagy akár be is települnek az irodaépületbe. Ezért kell az irodaház kártevőirtás munkálatait rendszeresen végezni.

Az egerek és patkányok az irodaépületben sem tudják abbahagyni azt az ösztönüket, hogy folyamatosan rágniuk kell. A folyamatos rágási kényszer miatt hatalmas károkat tudnak okozni, akár az épületben vagy az ott raktározott tárgyakban, berendezésekben.

Nem ritka eset, hogy az elektromos kábeleket és a különböző informatikai, telekommunikációs vezetékeket rágják meg. Szélsőséges esetben, akár a teljes irodaház áramellátását vagy informatikai rendszer működését meg tudják bénítani.
A károk mértéke a pár 1000 Ft-tól, akár a több millió forintig is terjedhet.

Nagyon jó példa erre, igaz ez nem irodaházban történt eset, amikor az M3-as metró teljes egésze leállt, mert egy rágcsáló zárlatot okozott.

Sokkal egyszerűbb megelőző kezelést végezni egér, patkány illetve a csótányok esetében.

Amikor már egy betelepedett populációról van szó, sokkal több energiába kerül kiirtani őket. Valamint, mire észreveszitek a jelenlétüket, addigra már történt valamilyen károkozás is. Rágcsálók esetében, akár fizikai károkról is beszélhetünk, mint például megrágott irodabútorok, vezetékek, élelmiszerek. Csótány esetében leginkább pszichés károkról beszélhetünk, illetve azokat az élelmiszereket ki kell dobni, amire a csótány rámászott.

Ha meg akarjuk előzni vagy minimalizálni a károkat, akkor mindenképpen el kell végeztetni az évente kétszeri alkalommal kötelező, megelőző jellegű rágcsálóirtást és rovarirtást.

Mondhatnánk azt is, hogy megelőző irtás hasonlít a biztosításra, ahol nem tudjuk, hogy szükségünk lesz-e rá. Ám ebben az esetben az a különbség, hogy mi mégis meg tudjuk mondani, hogy rágcsálók próbálkoztak-e bejutni az épületbe illetve csótányok esetén is látható, hogy a kihelyezett gélből fogyott-e vagy a kihelyezett csapdák fogtak-e csótányokat.

Az általunk alkalmazott módszerekben az a jó, hogy láthatatlanul teszik a dolgukat. Ennek ellenére előfordulhat, hogy nagyobb méretű fertőzöttség, populáció érkezése esetén szükség van a kettő megelőző jellegű kezelés között is irtásra.

Sokféle képen segíthetsz abban, hogy a kártevők ne tudjanak bejutni és elszaporodni az irodaházban.

  1. A lehető legrövidebb időn belül csináltass meg minden karbantartást, javítást ami megakadályozza a kártevők bejutását az épületbe.
  2. Rendszeresen üríttesd ki a szemetes tárolókat és a szemetes kukákat biztonságosan tárold.
  3. Az épület külső felületén lévő réseket és repedéseket be kell tömni beleértve a közművek és egyéb csövek belépési pontjait.
  4. Győződj meg róla, hogy a vízvezetékek és csatornák hibátlanok. Csatornák, áteresztők jól működnek és az épülettől elvezetik a vizet.
  5. Ügyelj arra, hogy az épületben dolgozók az élelmiszert megfelelően tárolják elzártan és étkezés után azonnal tegyenek rendet maguk után.
  6. Nagy forgalmú helyek napi takarítása pl: étkezők, konyhák, éttermek, ahol a morzsák és szemetek fel tudnak halmozódni. 

Igény esetén kártevő-mentesítést az úgynevezett IPM rendszer keretein belül is tudunk végezni. Továbbbi információkért kérlek keress meg minket vagy tölts le innen az amerikai EPA IPM programját.

Irodaházak rovarirtása akár
10 Ft + Áfa/m2

Irodaházak rágcsálóirtása akár
2 Ft + Áfa/m2

Írásos árajánlatot csakis előzetes felmérés után tudunk adni.
Árajánlat kérésével hívjon minket most a +36 30 342 3648 vagy írjon az info@buginfo.hu címre.

Hozzászólások:

Ha még nem kért ajánlatot tőlünk akkor ne lépjen még ki.
Adja meg nevét, telefonszámát és visszahívjuk 24 órán belül.

BugInfo által védett terület