HACCP kárevőirtás éttermek, konyhák, büfék részére

HACCP kárevőirtás éttermek, konyhák, büfék részére

PDF formátumban letölthető dokumentumok

Szerződést akár 24 órán belül tudunk kötni. Szerzőséd kötéshez kell egy területbejárás, főleg ha nagyobb területű élelemiszer-feldolgozó üzemről van szó. A terület bejárás után tudok írásos ajánlatot adni. Szerződésünk A HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point, magyarul jelentése: Veszélyelemzés a Kritikus Szabályozási Pontokon) rendszerbe illeszkedik.

18/1998. (VI. 3.) NM rendelet a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szól, amely meghatározza milyen helyeken és milyen gyakorisággal kell rovarírtást végezni. Az ÁNTSZ ezért kérni fogja az irtás elvégzéséről szóló igazolást tőled is.
A rendelet figyelembevételével, ha te beletartozol az alábbi felsorolásba akkor neked kell kártevőirtást kell végeztetni:

Vendéglátóipari egységek: italboltok, büfék, bárok, kocsmák, éttermek, kifőzdék, üzemi konyhák, közétkeztetők hidegkonyha,
Élelmiszeripari egységek: pékségek, cukrászdák, húsüzemek, édesipari üzemek, csokoládé manukfaktúrák, borászatok, tejüzemek, stb.
Élelmiszerkereskedések: boltok, nagykerek, húsboltok, zöldségesek.

HACCP (élelmiszer-biztonsági) rendszer elkészítésével mi nem foglalkozunk ellenben tudok ajánlani olyat, aki végez minősítést ha szükséged van rá.

A kártevőirtást csak szakember végezheti. A szakember megnevezése pedig Egészségügyi gázmester. Csak olyan cég állíthat ki a hatóságok által elfogadott igazolást, akinek megvan a fenti végzettsége. Amennyiben neked van ilyen vagy valamelyik alkalmazottadnak úgy saját hatáskörben is elvégezheted az kártevőirtást.

Minden munkavégzés után kiállítjuk a hatóságok felé szükséges igazolást. Ezt NÉBIH vagy az ÁNTSZ kéri leggyakrabban, de ha HACCP éves felülvizsgálatakor is kéznél kell lennie.

Rovarirtás esetén átadásra kerül a munkalap a felhasznált írtószerek mennyiségével. Valamint a biztonsági adatlap a felhasznált írtószerekkel. A környezet kímélése érdekében a munkalapon megtalálható a biztonsági adatlapok elérési lehetősége oldalunkon. Ezért szoktok javasolni, hogy amennyiben szükséges töltsétek le onnan. Eddig nincs róla információm, hogy valaha is szükség lett volna rá, de a szabály az szabály.
Rágcsálóirtás esetén az első alkalommal elkészített szerelvénykihelyezési rajz, majd annak a folyamatos vezetése. Munkalap a felhasznált irtószerek mennyiségével.
A munkalapon feltüntetjük, ha vannak észrevételek, tapasztalatok, esetleg javítandó dolgok. (Pl: patkány járat befalazása)

A jogszabályi előírás szerint évente legalább kettő alkalommal kell kártevőirtást végezni, de vannak olyan helyek ahol negyedévente, vagy havonta. Van olyan hely is ahol, akár hetente kell elvégezni. Ezért a jogszabályban maghatározattokon felül a saját HACCP leírásodban lehet gyakoribb a kártevőirtás. Nagyobb üzemek esetén nem kötelező ilyenkor az egész területen végrehajtani a gyakoribb irtást, hanem elegendő csak a nagyobb veszélynek kitett helyeken.

Nem kell nekünk hívnod minket. Ügyviteli rendszerünk jelzi száminkra, amikor nálad aktuális a következő kezelés. Munkavégzés előtte pár nappal egyeztetik veled a pontos munkavégzés idejét a munkatársaim.

Ha még nem kért ajánlatot tőlünk akkor ne lépjen még ki.
Adja meg nevét, telefonszámát és visszahívjuk 24 órán belül.

BugInfo által védett terület