HACCP kárevőirtás éttermek, konyhák, büfék részére

HACCP kárevőirtás éttermek, konyhák, büfék részére

PDF formátumban letölthető dokumentumok

Szerződést akár 24 órán belül tudunk kötni. A szerződés kötéshez kell egy területbejárás, főleg ha nagyobb területű élelmiszer-feldolgozó üzemről van szó. A területbejárás után tudok írásos ajánlatot adni. Szerződésünk a HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point, magyarul a jelentése: Veszélyelemzés a Kritikus Szabályozási Pontokon) rendszerbe illeszkedik.

18/1998. (VI. 3.) NM rendelet a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szól, amely meghatározza, milyen helyeken, és milyen gyakorisággal kell rovarirtást végezni. Az ÁNTSZ ezért kérni fogja az irtás elvégzéséről szóló igazolást tőled is.
A rendelet figyelembevételével, ha te beletartozol az alábbi felsorolásba, akkor neked is kell kártevőirtást végeztetni:

Vendéglátóipari egységek: italboltok, büfék, bárok, kocsmák, éttermek, kifőzdék, üzemi konyhák, közétkeztetők, hidegkonyha.
Élelmiszeripari egységek: pékségek, cukrászdák, húsüzemek, édesipari üzemek, csokoládé manukfaktúrák, borászatok, tejüzemek, stb.
Élelmiszerkereskedések: boltok, nagykerek, húsboltok, zöldségesek.

HACCP (élelmiszer-biztonsági) rendszer elkészítésével mi nem foglalkozunk, ellenben tudok ajánlani olyat, aki végez minősítést, ha szükséged van rá.

A kártevőirtást csak szakember végezheti. A szakember megnevezése pedig Egészségügyi gázmester. Csak olyan cég állíthat ki a hatóságok által elfogadott igazolást, aminek megvan a fenti végzettsége. Amennyiben neked van ilyen, vagy valamelyik alkalmazottadnak, úgy saját hatáskörben is elvégezheted az kártevőirtást.

Minden munkavégzés után kiállítjuk a hatóságok felé szükséges igazolást. Ezt a NÉBIH, vagy az ÁNTSZ kéri leggyakrabban, de a HACCP éves felülvizsgálatakor is kéznél kell legyen.

Rovarirtás esetén átadásra kerül a munkalap a felhasznált írtószerek mennyiségével. Valamint a biztonsági adatlap a felhasznált írtószerekkel. A környezet kímélése érdekében a munkalapon megtalálható a biztonsági adatlapok elérési lehetősége oldalunkon. Ezért szoktok javasolni, hogy amennyiben szükséges, töltsétek le onnan. Eddig nincs róla információm, hogy valaha is szükség lett volna rá, de a szabály az szabály.
Rágcsálóirtás esetén az első alkalommal elkészített szerelvénykihelyezési rajz, majd annak a folyamatos vezetése.
A munkalapon feltüntetjük, ha vannak észrevételek, tapasztalatok, esetleg javítandó dolgok. (Pl: patkány járat befalazása.)

A jogszabályi előírás szerint évente legalább két alkalommal kell kártevőirtást végezni, de vannak olyan helyek, ahol negyedévente, vagy havonta. Van olyan hely is, ahol akár hetente kell elvégezni. Ezért a jogszabályban maghatározottakon felül a saját HACCP leírásodban lehet gyakoribb a kártevőirtás. Nagyobb üzemek esetén nem kötelező ilyenkor az egész területen végrehajtani a gyakoribb irtást, hanem elegendő csak a nagyobb veszélynek kitett helyeken.

Nem kell hívnod minket. Ügyviteli rendszerünk jelzi számunkra, amikor nálad aktuális a következő kezelés. A munkavégzés előtt pár nappal egyeztetik veled a pontos munkavégzés idejét a munkatársaim.

Ha még nem kért ajánlatot tőlünk akkor ne lépjen még ki.
Adja meg nevét, telefonszámát és visszahívjuk 24 órán belül.

BugInfo által védett terület