Raktár, logisztikai központ, gyárak rágcsálóirtása

Raktár, logisztikai központ, gyárak rágcsálóirtása

18/1998. (VI. 3.) NM rendelet a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szól, amely meghatározza, milyen helyeken és milyen gyakorisággal kell rovarírtást (helyesen: rovarirtás) végezni. Ebben a rendeletben nem a raktárak, logisztikai központok, gyárak szerepelnek szó szerint, hanem lakott területen az épület tulajdonosának, bérlőjének kell gondoskodni a rágcsálók betelepedésének megakadályozásáról.

Ezért kell a rágcsálóirtási és rovarirtási feladatokat elvégezni.

Erre két indokot is tudok mondani. Ez első, hogy egy 18/1998 (VI. 3.) NM rendelet előírja, de ami ennél fontosabb, hogy a rágcsálók óriási károkat tudnak okozni akár egyetlen harapással. Igen kellemetlen, ha elrágnak egy vezetéket, és leáll az internet, vagy az áram ellátás. Vagy a raktározott tárgyakban, eszközökben, vagy magában az épületben tesznek kárt. Jobb megelőzni, mint hagyni, hogy betelepüljenek és elszaporodjanak. Sokkal nehezebb már akkor kiirtani őket, mint megakadályozni, hogy betelepüljenek.

Legtöbbször rágcsálók (egér, patkány) ellen kell védekezni, de a telephelyen végzett feladattól függően szóba jöhet bármelyik másik egészségügyi kártevő (csótány, bolha, galamb riasztás, darázs, stb) is.

A kár mértéke akár több millió forint is lehet, de a pár százezer forintot gyakran eléri károkozásuk azokon a helyeken, ahol nem végeztetnek rendszeresen rágcsálóirtást. Azt nem állítom, hogy rendszeres megelőzőirtás ellenére nem fordulhat elő jelentősebb kár, hiszen emlősökről beszélünk. Ezért kell a rágcsálóirtási feladatot elvégezni.

Rágcsálóirtás esetén a megelőzés nem olyan, mint egy biztosítás. Egy biztosításról tudod, ha nem történt semmi, akkor az kidobott pénz volt. A rágcsálóirtásnál sokszor előfordul, hogy nem is találkoztok a rágcsálóval, de ellenőrzés során meg tudjuk mondani, hogy a telephely melyik pontján történt mozgás, hol próbáltak meg behatolni a rágcsálók. Egy patkány pártól egy év alatt akár 300-400 utód is születhet. Ekkora mennyiséget már elég nehéz és időigényes kiirtani egy épület komplexumból. Ezért is kell nagy hangsúlyt fektetni a megelőzésre.  

Telephelyek (raktárak, logisztikai központok, gyárak) rovarirtása akár

10 Ft + Áfa/m2


Telephelyek (raktárak, logisztikai központok, gyárak) rágcsálóirtása akár

2 Ft + Áfa/m2

Az általatok üzemeltetett telephely(ek)et nem lehet tipizálni, ezért mindenkinek egyedi árat adunk. Ezért első lépésben egy helyszíni felmérésre van szükség. Keress bennünket az alábbi elérhetőségeken időpontegyeztetés miatt:

Írásos árajánlatot csakis előzetes felmérés után tudunk adni.
Árajánlat kérésével hívjon minket most a +36 30 342 3648 telefonszámon, vagy írjon az info@buginfo.hu e-mail címre.

Kérdésed van? Várom hozzászólásodat!

Ha még nem kért ajánlatot tőlünk akkor ne lépjen még ki.
Adja meg nevét, telefonszámát és visszahívjuk 24 órán belül.

BugInfo által védett terület