Elérhetőek vagyunk, írjon most!

Meg tudod nevezni a szakmád legkártékonyabb kártevőit?

Meglehetősen hosszú azon kártevők listája, amelyek kárt tehetnek az üzleti vállalkozásodba. Az ártalmas legyektől és a könyörtelen rágcsálóktól kezdve a vért szívó ágyi poloskáig valamint a szapora csótányokig ezek a kártevők ártalmasak és veszélyesek lehetnek nagyon sok cégnél. Noha nincsenek jó kártevők, amikor a vállalkozásodat találják meg, de jó ha tudod, hogy néhányuk veszélyesebb és károsabb, mint mások. Az itt található lista arról szól, hogy a hasonló iparágban dolgozó más cégtulajdonosok mit tartanak legveszélyesebb kártevőnek, és az entomológusunk elmagyarázza hogy igazuk van-e.

Irodai környezet

Mit gondolnak: A legyek, hangyák és alkalmanként változó egyéb betolakodó rovarok irodai környezetben kellemetlenséget okozhatnak. Általában az irodai helyiségek vonzzák őket az elől hagyott ételmaradékok miatt a konyhában, a pihenő szobákban vagy az íróasztal körül elhullatott ételmorzsák miatt.

Ennél is rosszabb: A rágcsálók képesek különböző betegségek terjesztésére és allergiás reakciók kiváltására, ezért veszélyesebbé teszi őket az irodai környezetben történő felbukkanásuk. A rágcsálók szívesen jelennek meg irodákban, ahol az alkalmazottak élelmet tartanak és hagynak elől az asztalukon, vagy könnyen elérhetők maradnak az üzemi étkezdékben, ebédlőben. Az alkalmazottak nem megfelelő viselkedése azt jelenti, hogy a rágcsálók invázióját nehezebb kezelni.

Étterem

Mit gondolnak: A rágcsálók súlyos egészségügyi veszélyt jelentenek, ha megrágják vagy ürülékükkel megfertőzik az élelmiszert, és szennyezik az ételeket és egyéb készleteket.

Ennél is rosszabb: A csótányok és a legyek képesek átvinni betegségeket az élelmiszerfeldolgozó és előkészítő felületekre. Mindkét kártevő gyors ütemben szaporodik, gyorsabban, mint a rágcsálók, és növelik a negatív online értékelés esélyét.

Élelmiszerüzlet

Mit gondolnak: A csótányok káros baktériumokat és kórokozókat terjesztenek minden felületen amellyel érintkeznek. Az egészségügyi problémák mellett a csótányok súlyosan károsíthatják az üzletek hírnevét.

Ennél is rosszabb: A rágcsálók ismét nyertek. Az élelmiszerboltok polcain és raktárakban a csomagolásban lévő terméket a rágcsálók ki tudják rágni, a patkányok és az egerek nagyon kis helyen elférnek és hozzáférnek a termékekhez. A rágcsálók ürüléke továbbra is a legnagyobb probléma, károsítják az élelmiszert, súlyos egészségügyi problémát jelentenek, és nagy mennyiségű terméket szennyeznek be. Ezzel jelentős károkat és profit kiesést okozva.

Szálláshely

Mit gondolnak: Noha sokan azt gondolják, hogy az ágyi poloskák a nem megfelelő takarítás miatt vannak jelen, ezeknek a kártevőknek kevés köze van a tisztasághoz. Ugyanakkor az ágyi poloskák jelenléte tönkreteheti a vendégélményt és ronthatja a szálloda hírnevét.

Ennél is rosszabb: Ebben az esetben az ágyi poloska a szálloda legrosszabb rémálma. Az igazolt ágyi poloska jelenlét negatív online értékelésekhez vezethetnek, amellett, hogy a szobát ki kell venni a forgalomból, ami bevétel csökkenést eredményez. Ehhez hozzájön a fertőzött ágyneműk és bútorok kezelése vagy cseréje is. Ezeket összegezve az ágyi poloskák jelentősen csökkentik a profitot.

Egészségügy

Mit gondolnak: A csótányok hordozhatnak és átvihetnek káros baktériumokat egyik helyről a másikra. Ürülékükkel, üres petetokokkal, a levedlett kitinnel és szagukkal súlyosbíthatják az allergiát, és még asztmás rohamokat is okozhatnak, különösen gyermekeknél és érzékeny betegeknél.

Ennél is rosszabb: A legyek több mint 100 kórokozót hordozhatnak – sokkal több kórokozót, mint a csótány. Ezek a legkeményebb kártevők, ezért őket mindenképpen ki kell zárni az épületből. Gondolj csak arra, hogy minden alkalommal, amikor egy bejövő beteg vagy látogató számára kinyílnak az ajtók, ezeknek a kártevőknek lehetősége van egy rendkívül érzékeny környezetbe behatolnia, közel nulla ellenállással az általuk terjesztett betegségek átvitelére.

Raktárak

Mit gondolnak: A sérült terméken túl a rágcsáló vizelete és ürülékei veszélyeztethetik a munkavállalók, az ügyfelek és a látogatók egészségét és biztonságát.

Ennél is rosszabb: A rágcsálók, a legkonokabb kártevők mindig felrágják magukat a lista élére. A huzalok, az infrastruktúra, a felszerelés és a csomagolás rágása révén a rágcsálók szó szerint felzabálják a profitodat. Gyorsan szaporodnak, betegségeket terjesztenek és szennyezik a terméket. És nézzünk szembe a ténnyel – senki sem szereti a patkányokat a munkahelyén.

Most már tudod, hogy nem feltétlenül azok a kártevők a legrosszabbak, amiktől aggódsz. Feltétlenül beszélj a kártevőirtó szolgáltatóddal az összes egészségügyi kártevőt érintő kérdéssel kapcsolatban, így testreszabott programot tud készíteni, hogy elkerüld az összes kártevők által okozott veszélyeket. Ha van kedved az egészségügyi kártevőkről itt találsz bővebb információt.