Elérhetőek vagyunk, írjon most!

Permetezés, vagy hőkezeléses ágyi poloskaírtás?

Ágyi poloskairtás (ágyi poloska írtás) esetén a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a hagyományos permetezéssel az első kezelést követően még legalább 3-5 hét, mire az utolsó példány is elpusztul, miközben folyamatosan csípik az embert.

Jelenleg nincs másik olyan módszer a permetezés mellett az ágyi poloskák kiirtására, ami minden körülmény között gazdaságosan alkalmazható. Az egyik alternatív módszer, ami bizonyos esetekben alkalmazható ágyi poloskairtásra, a hőkezelés. Hőkezelés történhet gőzzel, helyileg, vagy a teljes helység felmelegítésével, ipari hősugárzók használatával. A gőzzel történő kezelésről talán egy másik blogban írok. Most a teljes helység felmelegítésével történő ágyi poloska-mentesítést járjuk körbe.

Hőkezelésnél két alapvető eljárásról tudunk beszélni. Elektromos hősugárzók, vagy gázüzemű hőlégbefúvók. Elektromos hősugárzók esetében a legnagyobb problémát az jelenti, hogy nincs mindenhol 380V-os áram. A 220V-os hőlégbefúvók teljesítménye sajnos kicsi. Egy „gyorsan” (ebben az esetben úgy 5-8 órát jelent) kivitelezhető kezeléshez egy 25-30m2-es szobában minimum 9KW-os egységre lenne szükség.

A gázüzemű hőlégbefúvók egy igen jó alternatívát jelentenek. Hirtelen nagy mennyiségű hőt tudnak előállítani. Egy 25-30m2-es szobát 30 percen belül fel tudnak melegíteni, majd után pár óráig tartani kell a kívánt hőmérsékletet a helyiségben. Ennek nagy hátránya az égéstermékek jelenléte a szobában, és akár a helyiségen kívül is. Leginkább a CO2 jelenléte okozza a legnagyobb problémát.

A fentieken túl külön odafigyelést igényel a helyiségek megfelelő előkészítése. Hőkezelésnél nem maradhatnak bent bizonyos tárgyak, pl: gázzal töltött sprayk, krémek stb. Kezelés előtt meg kell győződni arról, hogy a meleg nem tud kiszökni a helyiségből. A nyílászárókat, szellőzőket ellenőrizni kell, és ha szükséges, akkor szigetelni.

A hőkezelés legnagyobb előnye, hogy egy kezelés elegendő a teljes ágyi poloska állomány felszámolásához. Így már a kezelést követő éjszaka nyugodtan lehet aludni, és nem kell még heteken át szenvedni, ezért érdemes megfontolni a hőkezeléssel történő ágyi poloskairtást.

Hogy megtudja, önnél kivitelezhető-e a hőkezeléses ágyi poloskairtás, kérje szakembereink ingyenes konzultációját.

Keresőszavak:

agyipoloska irtas, ágyi poloska irtása, poloskairtas, poloskairtás, poloska irtas, ágyi poloska irtás budapest, ágyi poloska irtás ára, ágyi poloska, ágyi poloska irtás, ágyi poloska
kiirtása