Elérhetőek vagyunk, írjon most!

Ágyi poloska veszedelem

Fogalmazhatunk úgy is, hogy ők a Teremtő kiszúrása az emberiséggel. Míg például a szúnyoglárvával táplálkoznak a halak, és télen a szúnyogok elpusztulnak, addig az ágyi poloskák vígan élnek a lakókörnyezetünkben télen-nyáron. Nincs természetes ellensége, csak az emberek vérét szívja.

HOGYAN KERÜLHETŐ EL AZ ÁGYI POLOSKA BEHURCOLÁSA? – EGY SZÓVAL: SEHOGY.

Ha nagyon, de nagyon alaposak vagyunk, és minden nap a belépve a lakásba átvizsgáljuk a ruhánkat és mindent, amit beviszünk a lakásba, még akkor sem biztos, hogy végül nem kerül be pár példány előbb-utóbb. Mondjuk egy túlfertőzött szomszédtól.

Az ágyi poloska terjedése passzív, azaz leginkább behurcolással terjed. Aktívan csak akkor, ha már nagyon nagy a szaporulat, vagy megszűnik a táplálékforrás. Ezért jellemzően csak a társasház egy-egy lakásban van fertőzöttség, de előfordult már olyan is, hogy a társasház minden lakását kellett kezelni, mert akkorára nőtte ki magát a probléma. Mivel lehet behurcolni az ágyi poloskát? Ruha, bútor, használt könyv, emberi test, építési anyag, stb.

Mit tehetnek a lakók és társasház kezelők, hogy ne fertőződjön el a társasház?

Lakók feladatai:
  1. Észlelés esetén azonnal keressenek szakembert! Nem találkoztam még olyannal, aki házilag ki tudta volna irtani az ágyi poloskát.
  2. TILOS kidobni bármilyen fertőzött tárgyat, ruhát megfelelő kezelés nélkül!
  3. Tartsák be a szakember kéréseit, utasításait a kezelés során!
  4. Fokozottan figyeljenek az újra fertőzés elkerülésére! Ehhez az kell, hogy a szakember segítségével megtalálják a fertőzés forrását, amit lehetőség szerint szintén kezelni kell.
Társasház kezelők feladatai:

 

  1. Lakosok tájékoztatása a kialakult helyzetről.
  2. Kidobott bútorok, ruhák egyéb tárgyak ellenőrzése. Fertőzött tárgyak azonnali megsemmisítése, vagy elszállíttatása szakképzett céggel.
  3. Vésztartalék létrehozása: Nem minden lakó engedheti meg magának az ágyi poloskairtás költségét. Ilyen esetben jobb, ha a ház fedezi a költségeket, mielőtt elszabadul a pokol, és több lakás kezelése válik esedékessé.

Fontos tudni, hogy az ágyi poloska mentesítés időtartama hagyományos módszerekkel 6-8 hét, és két permetezéssel végzett kezelést tartalmaz. Az ágyi poloska biológiájának, és az alkalmazott módszernek köszönhetően sajnálatos módon a 6 – 7. hét végéig a lakók tapasztalhatnak csípéseket.

Létezik egy másik eljárás, a hőkezeléses eljárás is. Ez nem alkalmazható minden esetben. Nagy előny, hogy egy kezelés elegendő a teljes ártalom felszámolásához, és az este már nyugodtan tölthető az ágyban.

A következő írásban a Permetezés vagy hőkezeléses ágyi poloskairtásról (ágyi poloska írtás) lesz szó.

Keresőszavak:

agyipoloska irtas, ágyi poloska irtása, poloskairtas, poloskairtás, poloska irtas, ágyi poloska irtás budapest, ágyi poloska irtás ára, ágyi poloska, ágyi poloska irtás, ágyi poloska
kiirtása