Csótányirtás

Csótányirtás

ELLEPTÉK A KONYHÁT, FÜRDŐSZOBÁT A CSÓTÁNYOK?
ESETLEG MÁR A SZOBÁBAN IS VAN?

INGYENES TANÁCSADÁSÉRT HÍVJON MINKET MOST A
+36 30 342 36 48
TELEFONSZÁMON!

MIÉRT VELÜNK VÉGEZTESSE EL A CSÓTÁNYIRTÁST:

INGYENES KISZÁLLÁS BUDAPESTEN

RENDELJE MEG MOST A CSÓTÁNYIRTÁST A BUGINFO KFT.-TŐL ÉS MEGAJÁNDÉKOZZUK 2 DB CSÓTÁNY MONITORING CSAPDÁVAL! *

Mennyibe kerül nálunk a csótányirtás?
Lakossági csótányirtás árlista itt.

*Az ajándék 2 db monitoring csapdára a CSÓTÁNYCSAPDA2 kód megadásával lesz jogosult, amennyiben ön megrendeléskor, vagy legkésőbb a munkadíj kiegyenlítésekor megadja munkatársunknak a fenti kódot.

Érdekes lehet, cikkek a témában:

a csótányok fejlődése a zárvatartás alatt sem áll le

Minden rosszban van valami jó. Most minden olyan tevékenységet el lehet végezni az étteremben (ebben a kényszer zárva tartási időszakban), amit máskor szinte lehetetlen.

Éttermeknél az esetek legalább 90%-ban csótányok ellen kell védekezni. Egy csótány pártól ideális körülmények között egy év alatt akár 1000 utód is születhet.

Azokon a helyeken, ahol tudjátok, hogy van probléma, a csótány populáció 3 hónap alatt akár több ezer egyeddel is nőhet. Akkor már sokkal nehezebb lesz kiirtani őket, és az újranyitást is megnehezíti, esetleg késlelteti, ami újabb veszteségeket fog okozni. Arról nem is beszélve, hogy a raktáron maradt élelmiszereket is megfertőzhetik, így azokat ki kell dobi.

Az élelmiszer-biztonsági előírások meghatározzák, miként a HACCP is, hogy az élelmiszer előállítására, feldolgozására, tárolására szolgáló helyeken milyen előírásokat kell betartanunk annak érdekében, hogy az élelmiszerek a kártevőirtás alatt ne károsodjanak, ne legyenek vegyszerrel szennyezetek, stb.

A kényszerleállás időszaka alatt tudunk olyan módszereket is alkalmazni, ami az irtás hatékonyságát növeli, de rendes üzemi körülmények között használata nem lehetséges a fentiek miatt.

Füstölés, hidegköd képzés, vagy olyan irtószer használata, ami nyálkahártya irritációt okoz, ezért nem bevethető üzemi körülmények között, mert a szakácsok taknya-nyála egybefolyna. Ezek olyan módszerek, amelyek megnövelik az irtás hatásosságát.

Azokon a helyeken is maximális siker érhető el, ahol már hosszú ideje küzdenek csótány fertőzöttséggel.

Érdemes megrendelned most a kártevőirtást, ha:

– Tervezed az újranyitást, amikor csak lehetséges.

– Van jelenleg rovar, és/vagy rágcsáló a vendéglátóhelyen.

– Biztosra akarsz menni, hogy az újranyitáskor a vendéglátóhely kártevő mentes, és nem akarsz attól tartani, hogy a rovarok miatt a vendégek panaszkodnak, esetleg az ÁNTSZ bezárja a helyet.

Ne feledd: egy pártól egy év alatt akár 1000 utód is születhet, és a jelenleg nem üzemelő vendéglátóhelyen van elegendő táplálék, hogy nyugodtan szaporodjon a csótány.

A CSÓTÁNYOK KIIRTHATATLANOK?

Társasházaknál sokszor előfordul a folyamatos küzdelem a csótányokkal, ezért gyakran gondolják hogy a teljes csótány mentesség csak egy elérhetetlen álom ezeken a helyeken.

MI KELL AHHOZ, HOGY A MENTESSÉG ELÉRHETŐ ÉS FENNTARTHATÓ LEGYEN?

 

MÁR MEGLÉVŐ CSÓTÁNY FERTŐZÖTTSÉG ESETÉN:

 

 1. Felderíteni, milyen csótánnyal állunk szemben, és mekkora kiterjedésű a fertőzöttség. Ennek megállapítására csapdákat kell kihelyezni az épület egész területén, majd pár nap múlva visszaellenőrizni.
 2. A fertőzöttség ismeretében összeállítható egy irtási terv, és ha szükséges, akkor teljes körű kezelést kell végrehajtani, amelynek ki kell terjednie a ház összes lakására, szemétledobójára, vizesblokkjára. A stangokra és szellőzőkre is nagy figyelmet fordítani a pincétől a padlásig.
 3. A lakók bevonása nélkül nem lehet sikert elérni, így nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő kommunikációra, valamint pár “szabály” betartására. Pl.: nyugodtan jelezzék a szakembereknek, ha a lakásukban problémát észlelnek, nem kell szégyellni! A csótányokat bárhova be lehet hurcolni a legártalmatlanabbnak tűnő tárggyal, élelmiszerrel. (Pl.: zsugorfóliázott üdítő, tojásos doboz.)
 4. Az első kezelés után visszaellenőrzés csapdák alkalmazásával, és ahol szükséges, célzottan ismételt kezelést kell végrehajtani.

CSÓTÁNY MENTESSÉG FENNTARTÁSA:

 

 1. Megőrizni a mentességet mindenki számára egyszerűbb feladat, és ami a társasháznak fontos, hogy olcsóbb, mint egy nagyfokú fertőzöttséget kezelni. Ezért javasolt az évente két alkalommal történő kezelés. Ezek során a csótányok által kedvelt helyek kerülnek kezelésre a szakmai irányelveknek megfelelően.
 2. A lakók megfelelő tájékoztatása itt is fontos, hiszen ők találkoznak a nem kívánatos lakótárssal legelőször, ezért tudniuk kell, mi a teendő ilyen esetben.

CSÓTÁNYIRTÁS DISZKRÉTEN, PROFI MÓDSZEREKKEL

A csótány biológiai természeténél fogva akárhol képes megtelepedni, ahol számára élhető feltételeket talál. Sajnos előfordulhat, hogy ezt a kellemes környezetet éppen az Ön otthonában találja meg. Amennyiben így történt, ne keseredjen el, van megoldás!

KÉRDÉSEK TÖMKELEGE…

 1. Hogyan került be a lakásba?
 2. Folyton takarítok, mindig rend van nálam, hogy lehetséges ez?
 3. Veszélyes a csótányirtás?
 4. Végleges ez a megoldás?
 5. Mennyibe fog ez nekem kerülni?
 

Teljesen természetes, hogy ezer és ezer kérdés kavarog a fejében.

Először is szeretnénk leszögezni, hogy amint azt már fentebb is írtuk, a csótány sajnos bárhol képes megtelepedni, ahol optimálisak számára a körülmények. Könnyűszerrel be tudjuk hordani a lakásba, sajnos mostanában akár az utcáról is, nincs tehát egyenes arányosság a rendetlenség és a csótányok megjelenése között.

VEGYÜK SORRA A TOVÁBBI KÉRDÉSEKET IS

A szakszerűen végzett csótányirtás nem veszélyes az egészségre, gyermekek és háziállatok mellett is biztonságosan alkalmazható.

Arra a kérdésre azonban, hogy végleges-e a csótányirtás, nem tudunk konkrét választ adni. Amennyiben valóban csak az utcáról hordtuk be a lakásba, nagy valószínűséggel végleg eltűnnek a nem szívesen látott lakótársak. Ha azonban olyan környéken élünk, ahol a csatornából, szomszédból ismét könnyen bejuthatnak az otthonunkba, sajnálatos módon 3-4 havonta szükséges megismételni a csótányirtás teljes folyamatát.

Az utolsó, ám egyáltalán nem elhanyagolható kérdés az ár. Minden megkeresés során egyedi árat kalkulálunk ügyfeleink részére, tehát abban az esetben, amikor úgy dönt, felveszi velünk a kapcsolatot, olyan kérdéseket fogunk feltenni Önnek, mint például:

 1. Megelőzés, vagy csótányirtás a cél?
 2. Mekkora területről van szó?
 

A fenti kérdésekre adott válaszok függvényében tudunk konkrét ajánlatot adni.

Amennyiben szükségessé vált otthonában a csótányirtás, keressen minket bizalommal! Mi diszkréten, megfizethető áron segítünk, hogy véget vethessen ennek a nemkívánatos kapcsolatnak.

Csótányok szerencsére nincsenek a lakásában, de ágyi poloskákkal él együtt? Esetleg patkányok szaladgálnak a pincében? Olvassa el további cikkeinket is a témakörben!

5 OK, AMIÉRT A NYÁR A KÁRTEVŐK ÉVSZAKA

Amikor tombol a nyár, valószínűleg már te is észrevetted, hogy a kártevők is tombolnak. Miért a nyarat szeretik a legjobban? Dr. Ron Harrison az amerikai Orkin cégtől ismerteti a top 5 indokot, ami miatt a nyári hónapokban jobban hemzsegnek az olyan kártevők, mint a hangyák, csótányok, szúnyogok és pókok.

1. Hőmérséklet

A magasabb tavaszi és nyári hőmérséklet hatással van a rovarok viselkedésére és fejlődésére. De minden rovarnak megvan a maga korlátja, amikor a hőmérséklet már extrém magas számára. A Magyarországon természetes környezetben szerencsére nem megtalálható tűzhangyák például a mélybe ássák magukat, míg más rovarok hűvösebb belső helyeket keresnek a magas hő elkerülése érdekében. Ez azt jelenti, hogy a magas hőmérsékletet kedvelő kártevők aktívabbak addig a pontig, amíg a hőmérséklet nem extrém magas, utána viszont hajlamosak arra, hogy beköltözzenek a légkondicionált helységbe, ahol mi is lakunk.

2. Nedvesség

A víz a túlélés alapvető eleme, ezért sok kártevő szaporodik nedves területeken. A levegő páratartalmának szintén van hatása, ezért a nyári esőzések és magas páratartalom kedvező feltételeket teremtenek. Aszályos időben a kártevők elindulnak befelé, nedves helyeket keresve menedéknek.

3. Élelmiszerforrás

Ha otthon a hétvégéket fűnyírással töltöd, akkor tisztában vagy vele, hogy nyáron a fű és más növényzet dúsabban nő. Sok állatnak ez olyan, mint egy All-you-can-eat büfé. Ez a rovar populáció megnövekedéséhez vezet addig, amíg az élelmiszerforrások ki nem merülnek, azután a rovarok elindulnak befelé.

4. Életciklus

A kártevők nagy része hidegvérű, ezért nagyban függnek az időjárástól. Ennek eredménye képpen az életciklusuk bizonyos szakaszaiban fokozott aktivitás lép fel, különösen a nyári hónapokban. Például a hangya kolóniák drasztikusan megnövelik egyedszámukat, ezzel biztosítva a kolónia túlélését a hűvösebb hónapokra, amikor visszafogják a szaporodást.

5. Napfény

A nyár hosszabb nappalokat és rövidebb éjszakákat jelent, amit nagyon szeretünk. A magasabb napos óraszám azt is jelenti, hogy a kártevőknek több idejük van táplálkozásra. Ez azt jelenti, hogy a nyári napokon, miközben élvezzük a kinti időjárást, több kártevőt látunk, mint amennyit szeretnénk.

Sok nyári kártevő jelenléte nem csak zavaró az emberek számára, de jó néhányan fájdalmas harapásokat, szúrásokat okoznak és betegséget terjesztenek. Kövesse ezeket a megelőzési tippeket házában és annak környékén:

 • Ellenőrizze, és tisztítsa meg a csatornákból származó törmeléket, mert nedvességtartalma miatt ideális szaporodási területeket alkotnak.
 • Korlátozza a növényzetet, és vágja vissza az épületek oldalánál növekvő ágakat! Próbáljon meg legalább 60 cm növényzetmentes területet létrehozni, hogy megakadályozza a búvóhelyek és rejtett belépési pontokat kialakulását.
 • Ellenőrizze körben az épületet, keresse meg a falazaton és a járdán található réseket, repedéseket. Tömje be őket időjárásálló tömítőanyaggal!
 • A szeméttároló edényeknek szorosan záródó fedéllel kell rendelkeznie. A kukákat szükség esetén mossa ki, vagy ha elhasználódott, cseréltesse ki a szolgáltatóval. A kukák tisztán tartása főleg nyáron fontos, amikor a gyorsabban lebomló hulladék szaga jobban odacsalogatja a kártevőket.

Forrás: www.orkin.com

Ha még nem kért ajánlatot tőlünk akkor ne lépjen még ki.
Adja meg nevét, telefonszámát és visszahívjuk 24 órán belül.

BugInfo által védett terület