Permetezés vagy hőkezeléses ágyi poloskairtás

Ágyi poloskairtás esetén a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a hagyományos permetezéssel az első kezelést követően még legalább 3-5 hét mire az utolsó példány is elpusztul, miközben folyamatosan csípik az embert.

Jelenleg nincs más olyan alkalmazható módszer a permetezés mellett az ágyi poloskák kiirtására, ami minden körülmény között gazdaságosan alkalmazható. Az egyik alternatív módszer, ami bizonyos esetekben alkalmazható ágyi poloskairtásra a hőkezelés. Hőkezelés történhet gőzzel helyileg vagy a teljes helység felmelegítésével ipari hősugárzók használatával. A gőzzel történő kezelésről talán egy másik blogban írok. Most a teljes helység felmelegítésével történő ágyi poloska-mentesítést járjuk körbe.

Hőkezelésnél kettő alapvető eljárásról tudunk beszélni. Elektromos hősugárzók vagy gázüzemű hőlégbefúvók. Elektromos hősugárzók esetében a legnagyobb problémát az jelenti, hogy nincs mindenhol 380V. A 220V-os hőlégbefúvók teljesítménye sajnos kicsi. Egy „gyorsan” (gyorsan ebben az esetben úgy 5-8 órát jelent) kivitelezhető kezeléshez egy 25-30m2-es szobához minimum 9KW-os egységre lenne szükség.

A gáz üzemű hőlégbefúvók egy igen jó alternatívát jelentenek. Hirtelen nagy mennyiségű hőt tudnak előállítani. Egy 25-30m2-es szobát 30 percen belül fel tudnak melegíteni és után pár óráig kell tartani a kívánt hőmérsékletet a szobában. Ennek nagy hátránya az égéstermékek jelenléte a szobában és akár a helységen kívül is. Leginkább a CO2 jelenléte okozza a legnagyobb problémát.

A fentieken túl külön odafigyelést igényel a helységek megfelelő előkészítése. Hőkezelésnél nem maradhatnak bent bizonyos tárgyak. Pl: gázzal töltött sprayk, krémek stb. Kezelés előtt meg kell győződni arról, hogy a meleg nem tud kiszökni a helységből. Nyílászárókat, szellőzőket ellenőrizni kell és ha szükséges akkor szigetelni.

A hőkezelés legnagyobb előnye, hogy egy kezelés elegendő a teljes ágyi poloska állomány felszámolásához. Így már a kezelést követő éjszaka nyugodtan lehet aludni és nem kell még heteken át szenvedni. Ezért érdemes megfontolni a hőkezeléssel történő ágyi poloskairtást.

Hogy önnél kivitelezhető-e a hőkezeléses ágyi poloska-mentesítés kérje szakembereink ingyenes konzultációját.

Hozzászólás küldése

Your email address will not be published. Required fields are marked *