Permetezés vagy hőkezeléses ágyi poloskairtás

Ágyi poloskairtás esetén a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a hagyományos permetezéssel az első kezelést követően még legalább 3-5 hét mire az utolsó példány is elpusztul, miközben folyamatosan csípik az embert.

Jelenleg nincs más olyan alkalmazható módszer a permetezés mellett az ágyi poloskák kiirtására, ami minden körülmény között gazdaságosan alkalmazható. Az egyik alternatív módszer, ami bizonyos esetekben alkalmazható ágyi poloskairtásra a hőkezelés. Hőkezelés történhet gőzzel helyileg vagy a teljes helység felmelegítésével ipari hősugárzók használatával. A gőzzel történő kezelésről talán egy másik blogban írok. Most a teljes helység felmelegítésével történő ágyi poloska-mentesítést járjuk körbe.

Hőkezelésnél kettő alapvető eljárásról tudunk beszélni. Elektromos hősugárzók vagy gázüzemű hőlégbefúvók. Elektromos hősugárzók esetében a legnagyobb problémát az jelenti, hogy nincs mindenhol 380V. A 220V-os hőlégbefúvók teljesítménye sajnos kicsi. Egy „gyorsan” (gyorsan ebben az esetben úgy 5-8 órát jelent) kivitelezhető kezeléshez egy 25-30m2-es szobához minimum 9KW-os egységre lenne szükség.

A gáz üzemű hőlégbefúvók egy igen jó alternatívát jelentenek. Hirtelen nagy mennyiségű hőt tudnak előállítani. Egy 25-30m2-es szobát 30 percen belül fel tudnak melegíteni és után pár óráig kell tartani a kívánt hőmérsékletet a szobában. Ennek nagy hátránya az égéstermékek jelenléte a szobában és akár a helységen kívül is. Leginkább a CO2 jelenléte okozza a legnagyobb problémát.

A fentieken túl külön odafigyelést igényel a helységek megfelelő előkészítése. Hőkezelésnél nem maradhatnak bent bizonyos tárgyak. Pl: gázzal töltött sprayk, krémek stb. Kezelés előtt meg kell győződni arról, hogy a meleg nem tud kiszökni a helységből. Nyílászárókat, szellőzőket ellenőrizni kell és ha szükséges akkor szigetelni.

A hőkezelés legnagyobb előnye, hogy egy kezelés elegendő a teljes ágyi poloska állomány felszámolásához. Így már a kezelést követő éjszaka nyugodtan lehet aludni és nem kell még heteken át szenvedni. Ezért érdemes megfontolni a hőkezeléssel történő ágyi poloskairtást.

Hogy önnél kivitelezhető-e a hőkezeléses ágyi poloska-mentesítés kérje szakembereink ingyenes konzultációját.

2 Comments

  • by pocket knives small Posted 2018-08-21 17:43

    Нighly energetic blog, I liked that bit. Wilⅼ there
    be a part 2?

    • by Mihály Bába Posted 2018-08-29 10:55

      Hi, Thank you for your feedback. We will make more blogs but there is no plan today for part 2.

Hozzászólás küldése

Your email address will not be published. Required fields are marked *